Kevin

Leuk dat u onze site bezoekt, welkom!

 

Mijn naam is Kevin, ik ben scheepstimmerman, en ik laat u hier graag zien wat ik kan. Op deze site ziet u wat ik gemaakt heb, waar ik mee bezig ben en wat eraan zit te komen. Ik hoop dat u het mooi vindt, en misschien kan ik iets voor u betekenen.

 

Werken met hout

Ik ben al van kinds af aan bekend geraakt met de mogelijkheden die hout biedt, doordat mijn vader allerlei dingen zelf maakte en ik hem daarbij hielp (voor zover dat kon...). Ik maakte van alles, van poppetjes tot nieuwe handvatten voor messen, van kleine krukjes tot standaarden voor mijn japanse zwaarden, waar ik als tiener erg van gecharmeerd was. Ik ontdekte verder dat eigenlijk alles uit elkaar te halen was, en soms zelfs dat alles ook weer ín elkaar kon... Kortom, ik leerde al vroeg dat gereedschap en een beetje handigheid ontelbare mogelijkheden bood.

 

Carrière-switch

Via allerlei omzwervingen in opleidingen en werkzaamheden, belandde ik in een situatie waarbij ik eens goed ging nadenken over wat ik nou eigenlijk wilde en waar ik echt gelukkig van werd.

Toen ik een filmpje zag over iemand die een oude boot restaureerde, viel het kwartje... Ik wilde gaan werken met hout. En niet zomaar, ik wilde het echt leren. Mijn affiniteit met de scheepvaart maakte dat ik koos voor de richting van scheepstimmerman. Daar zitten alle aspecten in die ik interessant vind: het is een echt ambacht, het vergt vindingrijkheid, het omvat alle stadia van houtbewerking van het maken van zware kielbalken tot de fijne aftimmering van het interieur.

 

Opleiding

Ik benaderde Frank Brouwer van het Ambachtelijke Botenbouw Centrum in Amersfoort; zijn kennis en passie voor het vak en de flexibiliteit die geboden wordt maakte de keuze makkelijk. De eerste stap in mijn nieuwe carriere was een feit.

 

Kort daarop besloot ik helemaal te stoppen met mijn werk als industrieel klimmer, en maakte ik in 2020 de volledige overstap naar het mooie werk van scheepstimmerman.